institutioner_header
Foredrag henvender sig til forældre med børn og unge i :

Daginstitutioner:
Dagplejer
Vuggestuer
Børnehaver
Fritidshjem
SFO`er
Folkeskoler
Efterskoler

Samt til:
Højskoler
Uddannelses og efteruddannelsesinstitutioner

Emnerne for et foredrag kan være:
Hvem bestemmer.
Det restriktive og konsekvente i opdragelsen.
TV og computer som opdragere.
Fælles holdninger og ansvar.
Vanskelige børn. Mobning.
Skæld-ud.
Sproget i en fuck-tid.
Humor og oplevelse i opdragelsen.
Stresset hverdagsliv.
Unges adfærd og vaner.

I mange år har jeg holdt 100-120 foredrag om året rundt omkring i institutioner over hele landet. Tilsyneladende er der en stigende usikkerhed om det at opdrage og udvikle  børn i en hurtigkørende hverdag. Aldrig har så mange forældre spurgt så meget om hvad man gør når …….
Behovet for at gøre det helt rigtige er stort, man elsker jo sit barn af sit hele hjerte, men den dårlige samvittighed over et stresset hverdagsliv gør det svært. Hvad gør jeg, hvordan og hvornår? Det er blevet svært at ”Lege far, mor og børn”.
De professionelle kæmper en kamp hver dag for at holde sammen på stumperne i hele deres pædagogiske arbejde, men forældreopgaverne magter de ganske enkelt ikke at skulle påtage sig.

Formen er for det meste et oplæg på en lille times tid, hvor vi griner og græder af hinandens utilstrækkeligheder. Efter en pause er der fælles drøftelse og spørgsmål, hvor vi snakker ”værktøjer”, bliver fyldt med idèer, som kan bruges allerede dagen efter.

Kort sagt: En uhøjtidelig oplevelse om det at være barn, far, mor, søskende og bedsteforældre og professionel i en fortravlet voksenverden.